Köpvillkor

Allmänt

Nedanstående allmänna villkor gäller vid köp av produkter från Eko Fönster AB, org. nr **** (”Eko Fönster”). I den mån inget annat stadgas nedan eller annars avtalats mellan Eko Fönster och köparen (”Kunden”) gäller köplagen (1990:931) vid köp mellan Eko Fönster AB och näringsidkare respektive konsumentköplagen (1990:932) vid köp mellan Eko Fönster och konsument.

Alla priser är inklusive moms om inget annat anges i offert. Priset är beräknat för avhämtning på vårt lager i Uppsala. Eventuell frakt framgår i din offert. Bekräftad order går ej att makulera då varje order tillverkas efter kundens önskemål. Godkänd beställning går inte att göra ändringar på. När du väl skickar in din beställning av måttanpassade varor, kan ändringar ej göras. Vid annullering av ej levererad order kommer Eko Fönster att kräva full ersättning för samtliga kostnader som Eko Fönster har haft i samband med ordern. Var därför noggrann med att kontrollera att allt stämmer i din beställning innan du godkänner. Annullering av order för företag: Annullering av order ej möjlig. Eko Fönster AB äger alla produkter tills dess att hela fakturan är betald.

Köpvillkor

När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Eko Fönster AB. En bekräftelse skickas ut till den e-postadress som du har angivit vid beställningen. Vi gör alltid en kreditupplysning på våra kunder. Vid ej godkänd kreditupplysning gäller förskottsbetalning. Vi reserverar oss mot fel i prislistan. Rätt till ändringar förbehålles om det är uppenbart felaktigt pris som är angett på orderbekräftelsen. Försäljning till minderåriga (under 18 år) godkännes ej utan målsmans godkännande.

Betalningsvillkor

Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi i första hand med Klarna. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Eko Fönster överlåtna till Klarna

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.
Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. 

Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Klarnas hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Återbetalning

I de fall återbetalningar är aktuella så görs detta i första hand genom återinsättning på kontokort/bankkonto som användes vid beställning, eller till ett av dig angivet bankkonto. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från den dag då vi fick ditt meddelande om att du ångrat köpet. Vi förbehåller oss dock rätten att avvakta återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först.

Tvist

Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med vår kundservice. Om tvisten kvarstår tillämpar Eko Fönster (Bolaget) så kallad alternativ tvistlösning. Det innebär att om du som konsument har ett krav som Bolaget avslår har du möjlighet att få ärendet prövat av Allmänna Reklamationsnämnden, ARN. Bolaget förbinder sig då att följa ARN:s utslag.
Du som konsument kan alltid vända dig till ODR som tvistlösningsorgan. Du kan läsa mer på EU-kommissionens webbplats.

Allmänna Reklamationsnämnden Allmänna Reklamationsnämnden Box 174, 101 23 Stockholm.

Varukorg